perjantai 29. tammikuuta 2016

Amerikkalaiset suklaahippukeksit

Nyt on kyllä puraissut jonkin sortin leivontakärpänen kun koko ajan vaan pitäisi olla jotain leipomassa. Tänään taas kaupan kautta kun eskarilaisen vein aamulla "opiskelemaan". Ja suklaatahan sieltä lähti jälleen mukaan. Tummaa ja valkoista. Katselin aamulla ohjeita suklaakekseihin ja mieluinen löytyikin. Muita aineita melkeinpä löytyikin kotoa paitsi yllättäen sitä suklaata. ;) Alkuperäiseen meni tummaa, mutta minä otin sekaan valkoistakin suklaata. Maissitärkkelystäkään en omista, enkä sitä tätä varten ostanut vaan sovelsin ja korvasin sen perunajauhoilla.



Minä sain ohjeella 54 pikkuleipää. Tein tosiaan pieniä palloja jotka levisivät noin 5cm kokoisiksi.

170g huoneenlämpöistä voita
1 ja 4/5dl fariinisokeria
3/5dl sokeria
1 kananmuna
2tl vaniljasokeria
4 ja 3/4dl vehnäjauhoja
2tl perunajauhoja
1tl ruokasoodaa
250g suklaata (Itse laitoin 200g tummaa 47% suklaata ja 50g valkosuklaata  rouheena)

Ota voi (ja kananmuna) huoneenlämpöön.
Rouhi suklaa veitsellä karkeiksi paloiksi.
Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja ruokasooda erillisessä kulhossa keskenään.

Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi noin 5min.
Lisää kananmuna ja vaniljasokeri ja vatkaa hiljaisella teholla tasaiseksi taikinaksi.
Lisää sitten kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää myös rouhittu suklaa.

Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Lämmitä uuni 175 C. Vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla.
Ota taikinasta pieniä palloja leivinpaperin päälle. Muista jättää leviämisvarat. Älä laita taikinapalloja kuumalle pellille vaan mieluummin 2 erillistä kylmää peltiä tai sitten kunnon jäähdytys välissä ennen toisen pellillisen täyttöä. Vaarana että keksit leviävät liian litteiksi.



Paista noin 8 minuuttia.
Anna keksien seistä hetki (pari minuuttia) pellillä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään ja kovettumaan.



NAUTI!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti