sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Angry birds synttärit


Nuorempi poika täytti tammikuun alussa 5-vuotta ja ennen joulua aloin kyselemään synttäri teemaa kakkuun. Ajattelin että varmaan kätyrit kun siitä on innostunut ja toivoi joulupukiltakin niitä leluja. No eikä mitään kun jostain ihmeestä se keksi Angry birdsit vaikkei niitä pahemmin meiltä löydy (3 pehmolelua), saatika että se niistä kummemmin puhuisi tai leikkisi niillä. Nyt olisi kuitenkin saatava se musta lintu kakku.

Kysyin myöhemmin uudestaan ja sama vastaus tuli jälleen. "Se musta lintu kakku." Selvä. Tehdään sitten sellainen. Olen aiemmin tehnyt samanmoisia kakkuja punaisena ja keltaisena ja poika muistikin kuvat näistä. Samantapaista kakkua toivoi.

Netistä katselin vähän miltäs se musta lintu näyttääkään ja sen pohjalta sitten kakun kimppuun.


Teki mieli koittaa jotain uutta täytettä ja etsin netistä minttu-suklaan ohjeita. Niitähän löytyi paljonkin erilaisia mutta päädyin Kinuskikissan ohjeeseen Minttu-valkosuklaatäyte. Täytteen tein kaksinkertaisena. Perus suklaakakkupohjat 2 pellille ja siitä sitten leikkelin pyöreään kulhoon kerrokset. Täytteeseen kävisi varmasti sekaan myös vielä esim. mariannemurska, mikä antaisi vähän raemaisuutta täytteeseen ja tietenkin lisää makua, vaikka minttu maistui kyllä näinkin oikein hyvin. Kostutus tehty maidosta ja piparminttuesanssista. Päällinen sokerimassaa.


Voileipäkakku suolaisena tarjottavana. Se tekee aina niin hyvin kauppansa varsinkin aikuisille että se on varma valinta aina juhlille. Tällä kertaa makuna kalkkuna.

Lisänä oli coctailpiirakoita ja munavoita, suklaa-appelsiini juustokakkua (josta en taaskaan muistanut ottaa kuvaa), mustikka-valkosuklaa piirakkaa, sekä herkkupöydässä sipsejä, poppareita, karkkeja, keksejä, mehua ja limpsaa.

Koristeluita löytyi Prismasta ja citymarketista, vaikka katselin taas kaikenmaailman nettikaupatkin jo valmiiksi.
Pöytäliinat, lautaset, mukit ja pillit lapsivieraille.

 Ongintaan 
Ongintaan lapsille tuli pussin sisään erivärisiä Angry birds tikkareita ja lakuja, tarra arkki, puhalluspilli ja pojille pinssi.


Ilmapalloja

 
Ongintaa
Löytyipäs sopivasti kotoa vanha AB vilttikin josta sai ongintaan verhon. Onkijoita oli 10 kappaletta. Tänä vuonna ei vielä pidetty kaverisynttäreitä, vaan paikalla oli ainoastaan sukulaislapsia ja ystävän lapsia. Menoa ja meininkiä riitti mukavasti koko päiväksi näinkin.


kakun puhallusta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti