keskiviikko 13. tammikuuta 2016

5-vuotiaan setti

Tällainen setti syntyi tiistai illan ja yön aikana meidän synttärisankarille.


Aiemmin tilailin Noshilta farkkucollegea mustana ja harmaana testatakseni millaista kangasta tämä on. Pojille ajattelin housut tehdä ja kun kiva ohje löytyi niin pääsin aloittamaan. Halusin jollain tapaa yhdistää molempia värejä housuihin ja ajattelin ensin tekeväni viistot lahkeen suut, mutta sitten löysin OB:sta Charles L kaavan jossa oli kivasti pilkottu etulahje 3 osaan viistosti. Päätin kokeilla keskimmäistä palaa eli polven kohtaa eri värillä. Myös taskut olivat kivan malliset ja sinne sai myös laitettua tehosteeksi tätä toista väriä. Tein ensimmäiset housut nuoremmalle pojalle ja valitsin harmaan pohjaväriksi. Ohjetta muokkailin sen verran, että jätin taka taskut pois ja tein vyötärön pelkästä resorista. Tuli oikeinkin kivat kapeahkot housut. Kangas tuntuu todella hyvänlaatuiselta niin kuin Noshilla yleensäkin kankaat ovat! Tein 116cm ja vähän on lahkeissa pituutta ylimääräistä vielä mutta eiköhän näitä voi jo käyttää.


Piirtelin myös paidan kaavat kummallekin pojalle ja yhden paidan sain valmiiksi näiden housujen jälkeen. Kankaat jälleen Noshilta. Yhdistin Keltaista sparkia ja tiikeriä. Kaavana Metal button ja koko 116cm. Hihan suut tein kaksinkertaisena samaisesta spark kankaasta.



Seuraavana aamuna sai poitsu uudet vaatteet päiväkotiin päälle ja tiikeri paitaa oli kovasti odottanut kun kankaan näki. Näistä kankaista esitettiin toive myös kesäasuksi. Tiikeristä t-paita ja sparkista shortsit. Ja tämä asu olisi kuulemma pitänyt saada heti kun nämä paita ja housut valmistui. Molempia kankaita jäi kyllä vielä sen verran että eiköhän pojan toive täydy toteuttaa.
Samanlaisen setin kun saisi vielä ensin vanhemmalle pojalle aikaiseksi eri väreistä. Onhan tuonne kesään vielä aikaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti