sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Peitetikkikone ja kantinkääntäjä ❤️

Olen jo parin vuoden ajan haaveillut ostavani joskus peitetikkikoneen. Sillä kun näyttää saavan niin siistiä neuletta ja kantinkääntäjän kanssa huolittelee helposti ja kauniisti pääntiet. Aina välillä niitä käyn ihmettelemässä eri nettikaupoista ja vertailen huvikseni eri merkkejä.. Luen kokemuksia ja ykeensäkin kirjoituksia aiheesta esim. facebookin ompeluryhmissä.

Mutta enpä olisi ikinä uskonut kun viikko sitten joululahjaani avasin että sieltä se tulisi! Kyllä vain. Paketissa oli Jukin peitetikkikone ja lisävarusteena kantinkääntäjä! Mutta kaikista ihanimpana kirje joka kyllä kosketti.


Mietin kyllä ennen joulua kun mies sanoi että nyt on kyllä keksinyt hyvän joululahjan minulle että mikähän ihme se on. Katseli ompelukonettani muutamaankin otteeseen ja saumuriakin ja kyseli vieläkö ompelukone on hyvin toiminut. Tuli jo ajatus että onkohan sieltä ompulukone tulossa, mutta en ikinä voinut kuvitellakaan tällaista.

Joulun välipäivinä ei tietenkään ollut oman kunnan kangaskauppa auki mistä olisin langat hakenut joten jouduin odottelemaan hetken ennen kuin pääsin tekemään tuttavuutta uuden kumppanini kanssa.

No kantinkääntäjän ruuvailin heti kiinni ja aloin kanttaamaan paidan kaula aukkoa. Mutta ei se sitten niin yksinkertaista ollutkaan... Aukko venyi liikaa ja jouduin purkamaan sen. Sitten ei muuta kun testisuikaleita ja säätöjen vaihtoa. Siinähän menikin aikaa. Lueskelin blogeja ja yritin löytää oikeita säätöjä, mutta ei löytynyt. Vääntelin diffiä ja langankireyksiä. Tikin pituus oli isoimmillaan.. Ei onnistunut. Aina tuntui olevan liian venynyt ja lörppö. Lopetin siltä illalta ja jatkoin seuraavana. Taas etsimään netistä apua mutta ei sieltä löydy edelleenkään. Voi kun tähänkin olisi joka konemerkille oma ohje säädöistä. Monet sanoo että diffi pienelle ja tikin pituus isolle. ja ne minulla taisi ollakin koko ajan ku säätelin kaikkia muita nappuloita. Sitten meinasi jo hermo mennä ja ajattelin että kohta heitän koko kääntäjän pois. Koleilin kahdella neulalla kun ajattelin että jos sillä onnistuisi paremmin ettei koko resori ole lankojen alla, mutta ei sekään paljon paremmalta näyttänyt. Kantinkääntäjän häkkyräosaan laitoin resoria erilailla väleihin ja välillä en pujotellut ollenkaan mugta ei vaikutusta. Kunnes sitten.. Väänsin diffin isoimmalle! Siepparilanka oli löysimmällä ja tadaa.. Nyt ei aaltoillut! Neulalangat kaikki nelosella ja tikinpituus 4. Huh hei ja sitten paidan kaula-aukko kiinni. Tuli paljon parempi kuin ekasta versiosta joka roikkui. Mutta vitsi että tähän meni aikaa! Sanoinkin miehelle että eipä ole ikinä mennyt näin kauaa aikaa yhden paidan tekoon.


Edelleenkään en ole täysin tyytyväinen tuohon kanttaukseen, joten saa antaa vinkkejä jos jollain on tämä Juki mcs-1500 peittari ja kääntäjä siinä että millä asetuksilla tulee se täydellinen tikkaus resorilla huolitteluun.
Ilmeisesti vikana voi olla myös langat tai neulatkin. Tai liian löysä resori, mutta niitä en koittanut vaihtaa tässä testauksessa vielä. Pelkkien säätöjen varassa siis menin..

Mutta kyllä täytyy sanoa että siistiä jälkeä tulee muuten. Hihansuut ja helman tikkasin kolmeneulaisena ja aivan täydellistä tikkiä. Ei pysty vanha rauta singerini samaan siisteyteen ompelukoneena. Olen myyty! ❤️


Joulu meni ja tänään juhlitaan uutta vuotta 2019. Paapiin mansikkapaikka kangas pääsi tytölle paidaksi kovan taistelun jälkeen koossa 122cm. Kesää kohti mennään taas joten eikös tää kuosi oo jo ihan osuva.. :D


1 kommentti: