lauantai 5. tammikuuta 2019

Perus paitoja ja mehustusta

Johan nyt uuden peittarin myötä on ompeluinnostuskin taas huipussaan! Näitä tulee kuin sieniä sateella. 😅 Nuorimmalle vajaa 3v pojalle tuli tehtyä kerralla 3 uutta paitaa. Sai samalla vähän kangasvarastoa pienemmäksi niin kehtaa tilata taas uusiakin.

Vakio paitakaavanani on ollut jo muutaman vuoden Ob:n autumn forest. Sillä teen kaikille lapsilleni ja lahjaompeluksinakin useimmiten paidat. Toki muitakin on koitettu vuosien varrella mutta tähän aina palaan.
Nytkin kyseisellä kaavalla tein metsolan miina ja manu kankaasta, sekä paapiin siiri ja myyry kankaasta peruspaidat.




Lisäksi tein toisesta miina ja manu kankaasta hupparin Ob:n metal button kaavalla. Tämäkin on trikoota ja pelkkä huppu vuoritettu, joten on ohuehko.


Nämä kaikki koossa 104cm. Tällä hetkellä poika käyttää vielä 98 senttisiäkin, mutta niitä saa pikkuhiljaa alkaa karsimaan kaapista pois.


Illasta mehustettiin koko perhe omat mehulasilliset ja tämä nuorin oli jälleen innokkain. Olisi mielellään puristanut kaikkien mehut mutta jokainen lapsi toki halusi tehdä itse mieluisensa. Keräsin sitten omat ainekseni yhdelle lautaselle ja siitä sai poika tehdä äidinkin mehun.


Siiri ja myyry paitakin pääsi heti käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti