sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Lapsimessut 2018 ja hankinnat

Kävin tänävuonna ensimmäistä kertaa lapsimessuilla. Parina vuonna olen sinne jo himoinnut ja nyt viimein päätin lähteä. Täältä keski-Suomesta kun on kumminkin jonkin verran matkaa. Ostin messu lipun ennakkoon verkkokaupasta ja samalla sillä saikin onnibussin lipun hinnasta -20% alennusta jos haluaisi sillä kulkea Helsinkiin. Minun messuilukaveri meni itse edellisenä päivänä jo Helsingin päähän joten minähän lähdin sitten onnibussilla perässä. Eipä tarvinnut omaa autoa ajella mihinkään ja bussilla pääsi edullisesti.

Perjantaina alkoi näkymään jo messuilta kuvia ja videoita netissä ja minä ihan malttamattomana ja täpinöissäni niitä katselin aina kun vastaan tuli. Ihastelin kauniiksi laitettuja kojuja ja vaate ja kangas valikoimia ja mietin että tuolla sitä ollaan huomenna seassa.

Huono yritys ottaa kuvaa Lego Ninjago hahmosta. Muitakin hahmoja seikkaili messuilla.

Messuilla oltiin heti aamu kymmeneltä lauantaina. Kova kuhina siellä kävi koko päivän mutta hyvin pääsi katsomaan joka kojun. Gugguun piste oli ainut jossa oli ihan jonotus ja vartijat. Aikamoista! Eipä sinne jaksanut jonotella. Parempi tilata verkkokaupasta niiden vaatteet jatkossakin kun haluaa. 😊

Lapsi perheitä oli paljon. Myös kiukuttelevia lapsia ja turhautuneita äitejä tuli vastaan moneen kertaan. Pomppulinnoille ja varmasti muillekin lasten pisteille oli jonoa. En sitä aluetta pahemmin nyt katsellut. Varmasti lapsille kivaa puuhaa mutta itse olin tyytyväinen kun pääsin lähtemään ilman lapsia. Sain rauhassa kierrellä ja hypistellä. Eihän lapset olisi malttanut minun mukana pyöriä vaatepaljouden seassa. Eikä omiani olisi iän puolesta voinut päästää keskenäänkään menemään leikki pisteille.
Vajaa vuoden ikäinen kummityttöni tosin oli mukana, mutta hän ei osannut vielä vaatia leikkimään ja viihtyi tosi hyvin koko päivän. Messuilla oli tosi hyvät pisteet vaipan vaihtoon ja imetykselle oma huone jossa tarjoiltiin kuulemma jopa imetysteetä.

Minua kiinnosti eniten vaate ja kangasmyyjät. Kiertelin toki kaikki pisteet mutta ostokseni keskittyi lähinnä vaan lastenvaatteisiin.

Versonpuodin piste oli ensimmäisenä vastassa kun messualueelle menin. Siinä ihastuin heti naisten pupujemma mekkoon, mutta valitettavasti jäljellä olevat koot olivat liian isoja tai liian pieniä. Kangas valikoimassakaan ei ollut valkopohjaisena pupujemmaa tarjolla. Se harmitti. Olisin tehnyt mekon siitä itse kun valmista ei ollut sopivana. Muitakin kivoja kankaita oli, mutta jatkoin matkaa ja mietin että käyn siinä uudelleen myöhemmin jos ostaisin itselleni jonkin toisen, mutta unohdin sitten kumminkin käydä.

Metsolan pisteestä ostin heti tytölleni uuden malliston frilla paidan. Mietin siinä paidan ja mekon välillä mutta päädyin paitaan runsaamman röyhelön ansiosta. 😁
Värinä lilac snow. Metsolalla oli kaikki tuotteet -20%.



Wimman pisteellä hamusin lettejä. Niitä kun meillä ei ole vielä yhtään. Kankaitakaan en ole saanut tilattua heiltä kun tuntuvat loppuvan niin nopeasti aina kesken.
Nyt ostin meidän ensimmäisen. Tytölle kesämekon. Ihana vaaleanpunainen letti. Kummityttöni sai saman sävyn leggingsit.
Myös wimmalla oli kaikki normaalihintaiset tuotteet -20%.


Papun nakkikiskalla oli myös monenlaista. Itseäni ei nyt oikein sytyttänyt nämä makkarakuosit vaatteissa. Ostin sieltä perheen nuorimmalle polvipaikka housut. Niissä oli pieni alennus kaikissa väreissä. Meidän tytöllä on mustat harmailla polvipaikoilla ennestään, niin pojalle otin siniset mustilla paikoilla. Kivat ohuet housut kesäviileille.


Miikkareiden kojulla oli isot alennuspöydät, mutta melkein kaikki kivat kuosit oli väärää kokoa meidän lapsille. Yhden ihanan paidan löysin siitä kuitenkin meidän eskarilaiselle.


Newbiellakin oli oma pisteensä. Edullisia ja kauniita vaatteita! Tytölle ostin kukka leggingsit kesäksi. Heillä oli onneksi lisää kokoja jemmassa kun rekistä ei oikeaa kokoa löytynyt niin myyjä tuli heti sanomaan että lisää kokoja löytyy jos tarvitsee.
Nuorimmalle pojalle otin kesäksi setin. Purjelaiva t-paidan ja ihanat housut, jotka saa lyhennettyä shortseiksi.
Kaupan päälle sai newbien pupun, kun ostokset ylittivät 30€.
Heillä oli kaikki normi hintaiset vaatteet -15%.


Lisäksi ostin paapiin metrin korkuisen palan vaalean lilaa kangasta. Ajatuksena tehdä tytölle frillamekko.
Ostin myös kaksi puolen metrin korkuista palaa kuosikankaita. Vihreää sammakkoa ja keltaista mopoa, jota olen ostanut aiemminkin, mutta loppui kesken.
Näistä ajatuksena tehdä nuorimmalle t-paidat kesäksi. Kankaat menivätkin suoraan pesuun, kun pääsin messuilta kotiin ja tämän sammakkopaidan sainkin tehtyä jo tänä iltana.



Lisäksi ostin lapsille tuliaisiksi Jake luukkukirjan. Nuorin alkoikin heti selata kirjaa ja yhdessä luettiin kirja illalla ja kurkisteltiin luukkujen taakse. Mukavia arvoituksia ja laskutehtäviä isommillekin.

Tässä vielä koko messusaalis. Se versonpuodin piste jäi ainoastaan harmittamaan, kun en saanut sitä oikean kokoista mekkoa ja en muistanut mennä sinne enää uudelleen kankaita miettimään itselleni.


Aion kyllä ehdottomasti mennä ensi vuonna uudelleen, jos vain mahdollista. Aivan ihanat messut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti