tiistai 9. helmikuuta 2016

laskiaisen tuuttipullat



Laskiaispullia meillä leivottiin laskiaissunnuntaina. Halusin kokeilla tätä uutta muotoa mitä nyt näkee eli tuutteja/tötteröitä jonka sisään levitetään hillo ja pursotetaan kerma. Vähän työläämpiä tehdä kuin tavalliset pyöreät pullat, mutta helposti nämäkin onnistuu.

Pyöritin taikinasta pitkon jonka jaoin tasapaksuihin paloihin. Palat rullasin käsien välissä pitkäksi nauhaksi, jotka kieputin kartioiden ympärille kapeasta päästä aloittaen. Muotteina käytin foliopaperista  rullaamiani kartioita. Kartiot kannattaa muistaa öljytä ennen pullan pyörittämistä niihin, jotta folio irtoaa paremmin kypsän pullan sisästä. Voitelin munalla ja raesokeri pintaan. Paisto 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

kartiot kypsien pullien sisällä.
 Pullia kannattaa jäähdyttää hetki ennen kartioiden poistamista. Ihan silläkin ettei sormet pala. ;)

Tyhjät tuutit
Kun pullat ovat jäähtyneet, sivele lusikalla mansikkahilloa kauttaaltaan pullan sisään ja pursota vatkattua kuohukermaa tuutti täyteen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti