Sitruuna-marenkipiirasta moni kehui hyväksi ja jopa lempi piiraakseen joten se pääsi nyt kokeilulistalle.
Ohjeen otin täältä. Piiras onnistui hyvin ja oli helppo tehdä. Maku sitten taas oli omaan suuhun melko imelä. Vähentäisin sokerin määrää, koska kuvittelin tämän olevan sitruunoiden ansiosta kirpsakka mutta sokerimäärä imellytti sen täysin ja kaipasin siihen sitä kirpeyttä hiukan. Tätä ei siis kovinkaan isoa palaa pystynyt syömään. Marenkia tekisin myös isomman määrän pinnalle. Vaikka tuplana jopa. Se tasoitti kivasti sitä imelää täytettä. Uskon että se tasottaisi yhtälailla myös sitä kirpeyttä. ;)
Tätä täytyy koittaa joku kerta uusiksi koska uskon tämän olevan ihanan raikas piiras, kunhan vaan saa sokerin määrät kohdilleen.
Tässä vielä hyvä vinkki sitruunan raastamiseen joka usein jää kaikki raastimeen kiinni. Laita kelmua raastimen eteen. Kelmu pysyy hyvin kiinni pitämättäkin ja sitruunan kuori jää kelmun päälle josta se on helppo ottaa kaikki talteen vaikka lusikalla.
Kelmu raastimen edessä |
Raastin melkein puhdas raastamisen jälkeen. |
Hyvää pääsiäistä! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti