maanantai 30. maaliskuuta 2015

Merirosvosynttärit


Viikonloppuna juhlittiin meidän esikoisen 6-vuotis päiviä ja ensi kertaa hän sai pitää myös kaverisynttärit. Teemaksi hän valitsi merirosvot ja siitä äiti keksikin oivan ohjelmanumeron juhliin, Aarteenmetsästys.
Pojan lempparilastenohjelmiin kuuluu Paavo Pesusieni ja se pääsi koristamaan kutsukortteja. Paavo löytyy myös yhdestä juhlakoristelusta.

Poltetut kutsukortit

.

Mies askartelemassa?

Halusin askarrella kaikille lapsille merirosvohatut ja silmälaput. Kutsuun en siksi laittanut pukeutumisesta mitään. Onneksi mies auttoi niin saatiin parissa illassa ne valmiiksi.


Myös pompomeja halusin väsätä taas.


Ohjelman keksiminen tuotti päänvaivaa. Netistä löytyi paljon sellaisia missä seurattiin lappuja paikasta toiseen tai valokuvien perusteella edettiin eteenpäin jotta aarre löytyisi. Minusta ne kuulosti tylsiltä. Halusin radan minkä varrella olisi tehtäviä.

Juhlat alkoi pullonpyörityksellä jonka mukaan lahjat jaettiin sankarille.

Siitä lapset laitettiin lankulle kävelemään ja lankulta piti poimia mukaansa merirosvohattu tippumatta "mereen".


Seuraavana piti laittaa papukaijalle silmälappu silmät sidottuna. Lähimmäksi osunut sai kurkata papukaijan yllätyspussiin josta löytyi jokaiselle merirosvolle silmälappu.


Papukaijan luota lähti 6 pientä saarta eteenpäin josta jokainen lapsi kulki isoa pehmonoppaa heittämällä aina silmäluvun verran eteenpäin kunnes pääsi isolle saarelle.


Isolla saarella (matolla) odotti merirosvotyttö joka piti pikku merirosvoille kapteeni käskee leikin ja siitä viimeiseksi jäänyt sai avata ison arkun josta löytyi jokaiselle merirosvolippu.


Sillä välin pienet saaret olivat muuttaneet suuntaa ja lapset jatkoivat matkaa saarien jälkeen tunnelin läpi pimeään ja tähtitaivaan alla (sauna+kuituvalot katossa) odotti lahjapussit jotka olivatkin tyhjät.
Matka jatkui takaisin tunnelin läpi ja saaret olivat taas muuttaneet suuntaa, nyt lankulle. Lankkua pitkin mentiin takaisin lähtöpisteeseen ja siellä odotti merirosvo jolla oli kädessään pinjata ja edessään miekka. Vuorollaan lapset saivat lyödä kolme lyöntiä pinjataan ja toisen kierroksen lopussa pinjata rikkoutui ja lahjapussit täytettiin.


Aarteenmetsästys sujui oikein mallikkaasti ja kaikki lapset olivat innolla mukana ja kuuntelivat ohjeita hienosti. Aarrejahdin jälkeen päästiin juhlapöytään ja onnittelulaulua laulamaan synttärisankarille.

Syötäväksi lapsille valmistin merirosvolaivakakun, minimuffinsseja ja riisimurosuklaata. Siihen lisäksi sipsejä ja karkkeja, sekä coctailpaloja.

Minttusuklaa muffinssit, jota koristaa pojan lempparihahmo Paavo Pesusieni ja ananastalo

Dippikulhoa vartioi mustekala

Riisimurosuklaat 

Coctail-laivasta löytyy viinirypäle-ananas, viinirypäle-hunajameloni, sekä ritarijuusto-kurkku

Suklainen mansikkakakku


Seuraavalle päivälle valmistin sukulaisille uudet purtavat joihin kuului muunmuassa nämä:

Kinuski donitsit 

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

Suklaatäytekakku

1 kommentti: