keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Pupujemma

Olen usein myöhässä kun ihania kankaita tulee myyntiin. Ne loppuvat ennen kuin olisin tilaamassa niitä. Näin kävi myös Versonpuodin pupujemman kanssa. Aluksi se ei juurikaan houkuttanut, kun se tuli myyntiin, mutta kun näin valmiita vaatteita tästä kankaasta toisten tekeminä, niin mieleni muuttui. Itseasiassa 2018 lapsimessuilla Versonpuodin pisteellä oli tästä tehty naisten tunika ja harmikseni siitä ei ollut enää minun kokoa jäljellä, päätin että nyt tilaan sen kankaan! Ja nimenomaan musta-valkoisena. Mutta eihän sitä enää saanut.. Kyllä harmitti! Aina välillä kävin kurkkaamassa olisiko tullut lisää, mutta ei.. Vaan nytpä joulukuun aikaan versonpuodilla oli joulukalenteri ja yhtenä aamuna fb:n seinälle ilmestyi joulukalenterista tämä kyseinen kangas. Vain sen päivän ajan sai pupujemmaa tilata ja minähän tilasin sen samantien. Itsekseni ajattelin tohkeissani että nyt äkkiä ennen kuin se ilmoittaa että tuote loppunut. Ja vihdoin sain kuin sainkin sen!

Toissa iltana sitten aloin leikellä kangasta ja tein siitä itselleni pitkän huppari mekon. Kaava pohjana käytin ehtaa, mutta pienin muokkauksin.



Nyt oli hyvä kokeilla uudella peitetikkikoneella koristesaumaa taskunsuihin. Tulee kyllä todella hienoa jälkeä verrattuna vanhaan ompelukoneeseeni!


Helman käänteenkin tein peittarin "nurjalla" puolella.

Hupun vuoritin mustalla trikoolla ja ompelin reunan 2 neulalla, koska olihan sitäkin kokeiltava kolmen sijaan. :D
Hupun kiinnityssaumat taas huolittelin 3 neulaisena suoraommel päällä.

Samalla huomasin yhden huonon puolen  peittarissani. Nimittäin pieni tila oli ängetä huppu neulojen oikealle puolelle kun kiersin kaula-aukkoa ympäri.. Onneksi mahtui, mutta vähän meinasi olla ahdasta..


Ei voi olla kuin tyytyväinen tähän ompeleeseen! Jää ompelukone kyllä nyt vähälle tämän koneen tullessa kotiimme!😘
Tekisi vain mieli ommella lisää ja lisää. Tässä olisi onneksi vielä muutama lomapäivä jäljellä ennen kuin paluu arkeen koittaa ja työ ja koulut jatkuvat. Äsken tuossa 3 paitaa leikkelin valmiiksi nuorimmalle lapselle. Jospa huomisiltana sitten taas piipahtaisi ompsun puolella..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti