sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Pohjolan portti jumpsuit

Vuosi vaihtui ja ompelut senkun jatkuu. Ihania kankaita löytyy kaapista yllin kyllin ja olihan niistä taas surauteltava vaatteita pienille.

Paapiilta tilasin ison paketin kankaita ja suurimman osan niistä ompelinkin jo loppu vuonna paidoiksi ja tunikaksi. Ne löytyy edellisestä postauksesta Täältä.

Tilasin jokaiselle lapselle kaksi kangasta ja meinasin tehdä ilves kankaasta ja pohjolan portti kankaasta toisiksi vanhimmalle paidat, mutta jostain sain päähäni että pohjolan portti näyttäisi hyvältä jumpsuittina 2-vuotiaalla. Ja se on vielä joustocollegea niin käy hyvin haalariin.

Sain Ilves kankaasta paidan pojalle huolittelua vaille valmiiksi. Seuraavana iltana aloin piirtämään nuorimmalle jumpsuitin kaavoja isommassa koossa, kun edellinen alkaa olla pieni.

Ongelmana oli se että kangasta oli liian vähän 92cm jumpsuitiin. Päätin kokeilla polvi-ja peppupaikkaa toisesta kankaasta, jotta sain haalariin täyden mitan. Paikat on muistaakseen noshin farkkujoustocollegea tai jotain sinne päin... Samalla kankaalla vuoritin myös hupun. Käyvät mielestäni tosi hyvin haalarin väreihin vaikkei samaa sävyä olekaan.

Siitähän sitten innostuin niin että paita on edelleen huolittelematta ja jumpsuit onkin jo valmis. Tuli kyllä tosi kiva. Peppupaikka on vähän liian alhaalla, mutta ei se menoa haittaa. Ensi kerralla tietää paremmin jos tekee tällaisia uudelleen. Laitoin paikan keskikohdan haarasaumaan. Parempi varmasti jos paikan alaosa olisi siinä haarasaumassa niin tulisi ylemmäs.
Haalari on mukavan väljä. Kaavana hiiop. Tämä oli kolmas hiiop jonka teen ja varmasti teen jatkossakin samalla kaavalla.


Takapuoli
Polvipaikat


Tästä taisi tulla tämän hetken uusi lemppari pienen miehen vaatekaappiin! 😍 Huolitellaan se ilvespaita sitten seuraavaksi.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti