sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kesämekko

Taas on tullut opeteltua saumurilla uusia säätöjä. Nimittäin rullapäärme.
Ostin viime kesänä OB:n kesänumeron jossa oli ihanan näköinen paperplane mekko. En kuitenkaan saanut tehtyä sitä kun en uskaltanut lähteä säätämään saumuria. Mekossa nimittäin huolitellaan hihansuut tällä rullapäärmeellä ja siinä joutuu irrottamaan toisen neulan ja poistamaan yhden langan koneesta, sekä säätämään kolmea eri säätönuppia. Nyt kun langat on opeteltu laittamaan alusta lähtien ja tytöllä ei ole kuin yksi lyhyt hihainen kesämekko, niin päätin kokeilla tätä mekkoa. Loppujen lopuksi ohjeita seuraamalla tämä oli ihan helppo homma. Kaunista jälkeä tuli heti ensi kerralla ja mikä fiilis kun huomasin että tämähän onnistuu! Turhaan panttasin näinkin kauan tämänkin koittamista.

Tytär valitsi itse kankaan josta halusi mekon ja se valinta tuli samantien kun laitoin yksisarviset kaapista lattialle muiden sekaan! Kaava oli siitä hassu että etu ja takakappale tuli samasta kaavasta. Helppo, nopea ja nätti kaikkinensa. Hihat rypytetään joustonauhalla olkapäistä. Ompelin päärmeellä hihansuiden lisäksi myös helman. Tosin ohjeessa tämä hihojen päärmääminen pitäisi tehdä kesken mekon ompelun. Minä en alkamut edes takas vaihtamaan lankoja ja asetuksia kun mekko piti kumminkin ommella kasaan saumurin normi asetuksilla, joten tein päärmeet viimeisenä.

Paperplane
Mekko sai suuret ihailut ja kiitokset tyttöseltä! Taidanpa tehdä samantien toisenkin. Ja nyt ne päärmeet voi tehdä hihansuihin ensimmäisenä niin voi sitten vaihtaa ne saumurin oletusasetukset takaisin ja kasata mekon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti