perjantai 17. maaliskuuta 2017

Housut

Vaikka saumurin olen omistanut jo monta vuotta, arkailen sen lankojen vaihtoa. Usein siinä on valkoiset. Joskus tumman vaatteen kohdalla vaihdan mustat ja toivon että solmumenetelmällä ne uudet menee paikallee. No edellistä mekkoa tehdessä ne vaihdoin ja sainkin langat menemään, mutta jostain syystä ompelun alussa toinen alasiepparin lanka irtosi. Ohjekirjasta mallia katsoen laitoin langan uusiksi, muttei tullut oikeanlaista saumaa enää. Langat tuli kaikki yksitellen vaikka kuinka painoin paininjalkaa. Eipä siinä muu auttanut kuin kaikki langat pois ja yksitellen oikeassa järjestyksessä takaisin. Kyllä pelotti osaanko enää laittaa takaisin. Aikaa meni, mutta kaikki meni oikein ja nättiä saumaa alkoi taas tulemaan. Huh! Eikä se loppujen lopuksi mitään niin vaikeaa edes ollut. Nytpä osaan viimein senkin asian ja ehkäpä langatkin tulee vaihdettua useammin ja uusia sävyjäkin voisi tilata mustan ja valkoisen kaveriksi.

Kuitenkin kun ne mustat langat siinä nyt edelleen on niin ajattelin kaivella tummia kankaita kaapista ja ommella niistä nyt ennen kuin vaihdan valkoiset takaisin. Jostain possupussista on tullut iso pala tumman ruskeaa velouria ja siitä syntyi tytölle housut. Kaaritasku housut on ihanat kun niillä saa väriä ja ilmettä. Tähän valitsin pinkkiä resoria. Housujen malli oli Ob:n 4/13 Ultimate casual. Taskun malli tässä oli erilainen, mutta halusin nimenomaan ne kaarelliset ja kaava siihen löytyi valmiina.



Malli ei jaksanut olla kovinkaan kuvauksellinen kesken leikin mutta housut on hyvät. Tein pitkät resorit lahkeisiin niin on kasvunvaraa hyvin. Kokona 110cm.



Piirsin myös isommassa koossa isoveljelle omansa eri värisillä taskuilla, ennen kuin langat menee taas vaihtoon... Leikkelin nimittäin samalla 5 paitaa valmiiksi ja ne kaikki odottaa niitä valkoisia ompelulankoja.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti