torstai 21. huhtikuuta 2016

kesäpaitoja

Kevät on jo saapunut ja kesää kohti mennään vauhdilla. Päätinpä aloittaa siis lyhythihaisten paitojen ompelun. Muutama viikko sitten siivosin lasten vaatekaapeista kaikki pienet vaatteet pois ja laitoin isompaa tilalle. Aika paljon oli jo kuluneempaakin vaatetta mitkä laitoin suoraan pois. Enimmäkseen valmis paitoja joista printit sen verran kuluneita ettei niitä viitsi säästellä enää nuoremmille sisaruksille. Iso kassillinen niitä sitten tulikin.

Pengoin kangaskaappiani ja ajat sitten ostamani pikkuhippu kangas siellä taas houkutteli. Siitä valmistui ensimmäinen t-paita. 7-vuotias ei enää kelpuuta mitä tahansa päälleen, hänestä kaikki disney aiheiset ym. kuva paidat on pienempien lasten juttuja, joten tätäkään ei kannata hänen kaappiinsa tehdä. Tämä valmistui siis 5-vuotiaalle. Oikaisin kaavoissa sen verran etten jaksanut alkaa piirtelemään uutta niin otin aiemmin piirtämäni pitkähihaisen paidan kaavan josta pätkäisin hihat. Kokona on 116cm.


Tein samalla kaavalla toisenkin t-paidan, kun tilasin uusia kankaita. Paapiilla huomasin sattumalta yllätys pääsiäispussin jossa oli 6kpl 50cm täysleveitä kuosikankaita. Niistä riittää juuri 116cm paidaksi pituus joten hetihän ne on käytettävä jos vielä tälle pojalle haluaa. Tämä kulkuneuvokangas oli mieluisin. Suurin osa olikin tyttöjen värisiä kuoseja mutta pari kangasta oli poikamaisempia. Tämä eniten. Poika itse halusi tähän paitaan punaiset resorit ja ne käy kieltämättä hyvin.


Seuraavana iltana tuli tilaisuus olla vauvan kanssa muutama tunti yksin kotona. Lapsella olikin juuri sopivasti päiväuniaika, joten minähän suuntasin taas ompelemaan. Kaapin kätköistä toinen kauan lojunut kangas Reppunallet. Taas samalla kaavalla. Mitäs sitä hyvää muuttamaan. Halusin tähänkin jotain erisävyistä resoria niin kuin näissä aiemmissakin paidoissa ja tämä violetti on sellainen jämä pätkä joka on pyörinyt resorilaatikossa kauan. Se riitti juuri ja juuri tähän. Sainpahan senkin käytettyä pois.


Minä muuten leikkaan resorit vielä sillä huonommalla tyylillä eli tarvittavan määrän kerrallaan. Siinähän menee väkisin aika paljon kangasta hukkaan. Täytyisi alkaa leikkaamaan spiraalina niin saisi kaikki käytettyä ja se olisi aina valmiina leveytenäkin, muuta kun pätkäsee tarvittavan pituuden poikki. Taidanpa ottaa tämän käyttöön heti ensi kerralla kun ostan uusia resoreita. Mietin vain jos haluaisin tehdä esim hihansuihin pitkät resorit niin mistäs ne sitten saa kun kaikki on leikattu 4cm levyiseksi.. vai pitääkö kaikista resoreista jättää osa jemmaan josta saa sitten leveämpää tarvittaessa. Olen aina ostanut vain muutaman kymmenen senttiä kerralla resoriväriä niin eihän niistä edes paljoon riittäisi. Miten sinä teet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti