maanantai 11. joulukuuta 2017

Pallokranssin ohje

Viime vuonna näin kun monet tekivät joulukuusen palloista kauniita kransseja. Itse en saanut aikaiseksi kokeilla ennen joulua sitä, mutta nyt käydessäni Tuurissa jouluostoksilla, tuli se sattumalta mieleeni joulukoristeosastolla. Niimpä nappasin kärryyn pari isoa pakettia palloja, helminauhan, kuumaliima putkiloita ja 30cm halkaisijan styrox ympyrän.

Väreiksi valitsin hopeisia ja vaalean liloja palloja. Yhdessä paketissa on 30kpl erikokoisia, eli yhteensä 60.

Aloitin työn heti illalla kun lapset meni nukkumaan. Tässä vähän ohjetta miten tämä tehdään.




Tarvikkeet:
Erikokoisia joulupalloja n.80kpl
Helminauhaa
Styrox pohja
Kuumaliimapistooli
Kuumaliimapuikkoja
Foliota

Aloita päällystämällä styrox kiekko foliolla. Tämä takaa sen, ettei valkoinen styrox pohja erotu niin selvästi pallojen väleistä valmiina. Käytä kuumaliimaa, jotta folio jää hyvin styroxiin kiinni. Takapuolen ei tarvitse peittyä kokonaan. Sehän jää piiloon seinää vasten.

Minä täytin ensimmäisenä kiekon ulkoreunat. Valitse mieluisessa järjestyksessä pallot ja ota palloista kannat irti, joissa narut roikkuvat. Laita kuumaliimaa pallon kannan ympärille ja liimaa pallo kiekkoon. Paina hetki, jotta liima jähmettyy. Tämä tapahtuu nopeasti, joten testaa valmiiksi mikä pallo näyttää hyvältä. Liiman laittamisen jälkeen pallo pitää laittaa heti kiinni, jotta se tarttuu.

Minä revin kannat palloista aina sitä mukaan irti kun laitoin niitä.

Kun reunat on täynnä, aletaan täyttämään keskeltä loppu kranssia. Tässä joutuu asettelemaan eri kokoja enemmän, että mikä koko mahtuu mihinkin väliin parhaiten. Muista siis sommitella palloa aina ennen kun laitat liimaa! Pienimmillä palloilla on hyvä täyttää lopuksi koloja pallojen väleistä.

Tässä alettu täyttämään keskustaa, kun ulko- ja sisäreuna on täynnä.

Minulla ei ihan ostamani 60 palloa riittänyt täyttämään koko kranssia, joten jouduin riisumaan meidän joulukuusesta ainakin kymmenkunta palloa lisää. Onneksi oli samanlaisia hopeisia palloja omasta takaa.

Kun kaikki pallot on liimattu, voit koristella sen vielä helminauhalla. Tämä samalla vielä peittää pieniä koloja pallojen väleissä ja samalla kiinnittää isompia palloja enemmän kiinni toisiinsa. Liimaa ei tarvitse laittaa joka helmeen nauhassa, vaan minä laitoin aina siihen joulukuusenpalloon liimatäplän, mistä halusin nauhan kiertävän ja painoin nauhan heti kiinni siihen. Muista tässäkin helmen asettelu ja katso miltä näyttää, ennen kuin liimaat!
Kiersin helminauhalla koko kranssin ympäri kiemurrellen ja leikkasin nauhan poikki kun tulin takaisin lähtöpisteeseen.

Itse tein myös ripustuslenkin helminauhan pätkästä liimaamalla päät kranssit taakse kiinni.

Ja nyt kranssi on valmis!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti