torstai 28. joulukuuta 2017

Pehmeitä paketteja

Kovin usein en ole lahjaksi asti vielä vaatteita ommellut, mutta nyt rohkenin ompelemaan kummallekin kummitytölle jotain joulupakettiin ja ystävän pojalle synttäripakettiin.

Miina ja Manu paidan ompelin 2-vuotta täyttäneelle pojalle. Olin ostanut Miinan ja Manun palapelikirjan lahjaksi ja ajattelin että jotain vielä voisin laittaa lisäksi. Olen ostanut paljon metsolan miina ja manu, sekä pupu tupuna kankaita kun ovat niin ihania ja oma lapsuus tulee niistä mieleen. Kaapista löytyi siis tämä sarjakuvan kaltainen kangas, josta ompelin paidan kirjan kaveriksi pakettiin.
Täytyy ommella omalle pojalle samanlainen. Aivan ihanahan tästä tuli!



Minulta löytyi iso pala Noshin norsukangasta, jota ei ehkä meidän 4vee neiti enää kelpuuttaisi ja siitä syntyi itseasiassa koko ajatus ommella kummitytölle siitä jotain. Alle vuosikkaalle tällainen kangas olisi juuri passeli.

Tämä on joustocollegea joten heti tuli mieleen että teenpä kerralla jumpuitin kun kangastakin riittää. Aiemmin olen tehnyt omalle pojalleni ihanan sokerihiiri jumppiksen, joka löytyy täältä.
Kaava on hiiop. Kokona 80cm. Ainoastaan hupun sisäpuoli on vuoritettu. Resorit on pitkät niin käyttöikäkin pitenee.
Kaveriksi tälle tein vielä rusettipannan samasta tähtitrikoosta, kuin hupun sisävuorikin.


Pienemmälle kummitytölle halusin sitten ommella myös jotain ja siihen päätin ottaa pupu-tupuna kangasta. Bodyja en ole ikinä ommellut, joten ajattelin että tunika voisi olla kiva ja jos alle laittaa lyhythihaisen bodyn, niin ei helma nouse niin helposti ylös lattialla möyriessä. Ikää kun tällä neidillä on vasta 4kk.

Meidän neiti 4v kun huomasi kankaan lattialla niin ihasteli heti pupuja ja innoissaan kysyi ompelenko hänelle jotain. Sanoin että en vaan pienelle serkkutytölle. Sanoi että hänkin haluaa mekon tästä joten lupasin sitten ommella hänellekin samanlaisen. Ja tarkoituksena olikin. Häntä varten olin kankaan tilannutkin. Tämä ihanuus on Metsolasta. Kangasta oli onneksi metrin verran niin riittää helposti vaikka pienen tunikan napsinkin samasta kankaasta. Kokona tässä on 68cm. Hihoista teen aina vähän pidemmät niin ei jää ainakaan niiden takia pieneksi heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti