keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivän maljat

Tänään juhlittiin 100 vuotiasta Suomea ja sen kunniaksi tein koko perheelle vähän parempaa ruokaa ja pitkästä aikaa myös jälkiruokaa.

Netissä on tullut muutaman kerran vastaan läpinäkyviin astioihin koottuja mousseja tai juustokakkuja joissa on kahta eri makua ja väriä. Näitä olen halunnut koittaa ja nytpä olikin oiva tilaisuus.

Väritys tietenkin sini-valkoinen Suomen väreissä ja makuna täytekakkujenikin lempi täytteet eli valkosuklaa ja mustikka.

Kokosin mousset juhlallisesti viinilaseihin ja tein alemmasta valkosuklaa kerroksesta kaltevan kääntämällä lasit viistoon täytteen laitosta jähmetykseen asti.



Tässäpä ohje:

Valkosuklaatäyte:
2dl kuohukermaa
250g vaniljakastiketta
2 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
½ dl vettä
Mustikkatäyte:
2dl kuohukermaa
2rkl sokeria
250g vaniljakastiketta
1tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
200 g mustikoita
Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Itse sulatan 20 min. kerralla ja sekoitus aina välissä. Sekoita sula valkosuklaa vaniljakerman sekaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi valkosuklaavaahtoon. 
Minä tein nämä viinilaseihin ja asettelin ne viistoon vuoan reunoille nojaamaan. Laitoin täytteen pursotuspussiin josta sain siisteimmin kaadettua täytettä lasiin. Laita täytettä noin puolet lasin koosta. Lasit samassa asennossa jääkaappiin hyytymään vuoassa pariksi tunniksi.
Laita mustikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja vaniljasokeri ja lisää vaahtoon 
vaniljakastike.
Soseuta mustikat ja kuumenna sose kiehuvaksi. Liota liivatelehdet siihen. Kaada mustikkaliivateseos vanilja kerman joukkoon samalla vatkaten. 
Mustikkatäytteestä tulee violetti joten jos haluat siitä sinisen, niin sekoita joukkoon sinistä elintarvikeväriä. Itse käytän pastavärejä.
Nosta lasit jääkaapista pöydälle pystyyn ja lisää mustikkatäyte laseihin niin että valkosuklaan ylin raja peittyy mustikkatäytteellä. Anna hyytyä jääkaapissa vielä noin pari tuntia. Meillä ei ehtinyt hyytyä kuin reilun tunnin mutta hyvin oli jo jähmettynyt. 
Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti